Alpine Cafe

Client: Ruapehu Alpine Lifts

Location: Turoa Ski Field, Mt. Ruapehu

Status: Completed 2006

Project Director: Grant Harris

This was a challenging project, as there was a real desire to reuse as much of the existing building as possible supporting the notion of adaptive reuse which is an important aspect of ‘sustainable design’.

This was an extensive renovation and extension of an existing building located on the southern face of Mt Ruapehu, at the base of the Turoa ski fields. The existing “snow flake” part of the building was removed to make way for the new kitchens, retail outlet, cafe seating area along with additional toilets and storage.

This new part of the building is a full two storey’s in height and has required extensive modification of the remaining building which had its roof lifted to tie seamlessly with the new work.

This was a challenging project, as there was a real desire to reuse as much of the existing building as possible supporting the notion of adaptive reuse which is an important aspect of ‘sustainable design’.

Completed by Grant Harris whilst at Ignite Architects.