Skip links

Alpine Cafe

Completed 2006

sustainable

This was a challenging project, as there was a real desire to reuse as much of the existing building as possible supporting the notion of adaptive reuse which is an important aspect of sustainable design.

extensive

This was an extensive renovation and extension of an existing building located on the southern face of Mt Ruapehu, at the base of the Turoa ski fields. The existing “snow flake” part of the building was removed to make way for the new kitchens, retail outlet, cafe seating area along with additional toilets and storage.

seamless

This new part of the building is a full two storey’s in height and has required extensive modification of the remaining building which had its roof lifted to tie seamlessly with the new work. Completed by Grant Harris whilst at Ignite Architects.