Franklin Road House

Completed 2005

zones

The house consists of three distinct zones – the main ground level includes dining, living and kitchen along with the entry. This area opens onto the north facing garden. Beneath this is a private guest area, incorporating a bedroom with en suite and lounge which opens onto a sunken garden to the south.

upper floors

On the upper floor is the main bedroom, with en-suite (facing north) along with an additional bedroom (also with en-suite) facing out over Franklin Road valley.

original meets modern

The external design of the building deliberately references back to the original dwelling, through the use of material and detail with out replicating what was. However, the interior is more reflective of a modern city apartment – clean lines, open spaces, painted walls and ceilings, polished concrete and timber floors. Completed by Grant whilst at Ignite Architects.